Over Kumasi

Over Kumasi

Over Kumasi

what? where?

Kumasi komt uit de Ashanti regio in Ghana, waar veel cacao wordt verbouwd. De hoofdstad van die regio heet, jawel, Kumasi! Normaal worden deze vruchten alleen gebruikt voor de boon waarvan chocolade gemaakt wordt

cocoa fruit?

Van het vruchtvlees rondom de cacaoboon maken wij een 100% natuurlijk sap. Zo voorkomen we verspilling van dit exclusieve fruit. En verdienen de boeren meer aan hun product, klinkt logisch toch? Dat vinden wij ook!

ready to drink

Kumasi kan je gewoon lekker direct uit ’t flesje opdrinken. Of je kunt er een mooie cocktail mee maken. Er zijn twee varianten op de markt die allebei bestaan uit alleen sap en water. Puur en zonder toevoegingen dus. Sappi (c) is de fruitige dorstlesser en Gassi (c) is het smaakvolle, prikkelende zusje.

Het idee voor Kumasi is ontstaan toen Lars Gierveld en Jochem Pinxteren een documentaire maakten over de cacao-industrie in West-Afrika. Samen met een aantal Ghanese boeren ontstond hieruit het idee voor een eigen duurzame onderneming; een drankje gemaakt van het sap van de cacaovrucht.

Normaal wordt dat sap weggegooid. Zonde, want het is verrassend fris en fruitig: het smaakt een beetje naar lychee en mango. Door er een product van te maken en het te verkopen, kan een cacaoboer zo zijn inkomen verhogen.

Dat klinkt logisch, op papier. Maar om het allemaal echt van de grond te krijgen, werd in 2019 Kumasi opgericht. Met als doel dat zoveel mogelijk cacaoboeren een extra inkomen kunnen verdienen met de verkoop van het sap. In de eerste proeven verdienden de boeren minstens 15% extra inkomen bovenop hun cacaoprijs Dit is alleen mogelijk als het niet bij een sympathiek ideetje blijft, maar als we nu ook echt professioneel doorpakken.

Kumasi heeft daarom een klein, maar effectief team samengesteld en serieuze partners gevonden die het verschil willen en kunnen maken.

Kumasi Drinks
Coehoornsingel 78
7201 AE Zutphen
KVK; 66863120
BTW nr; NL8567.29.966.B01

Team Kumasi

Lars Gierveld

Lars Gierveld

Founder

Algemeen management en media

E-mail:
lars@kumasi-drinks.nl

Mobiel:
0641398935

Julia Klaver

Julia Klaver

Office management

Productie en financiën

E-mail:
julia@kumasi-drinks.nl

Mobiel:
0612146624

Rogier Power

Rogier Power

Co-founder

Commercie en logistiek

E-mail:
Rogier@kumasi-drinks.nl

Mobiel:
0649867280

Linda Klunder

Linda Klunder

Co-founder

Impact en samenwerkingen

watch our docu

Kumasi is ontstaan tijdens een journalistiek project rondom cacaoboeren in Ghana.

Hiervan hebben we een
docu gemaakt.

CHECK 'M HIER!

partners